De Journey Methode

De Journey, ook wel Helende Reis genoemd, is een eenvoudige en krachtige methode die bijdraagt aan je algehele welzijn; geestelijk, fysiek en emotioneel. Deze methode helpt je om oude pijn, verdriet, boosheid of andere onverwerkte emoties los te laten. Emoties waarvan je misschien niet eens wist dat je daar nog last van had. Pijn die je zo ver weg had gestopt.

We maken van alles mee in ons leven; prettig en niet prettig. De niet-prettige omstandigheden en gebeurtenissen verwerken we zo goed als we kunnen. Maar soms lukt het niet zo goed. We zijn nog te jong en stoppen de nare of te heftige ervaringen weg. Of dat wat we meemaken is te heftig voor ons. We besluiten dat we dat nooit meer willen ervaren.

Al deze ervaringen nemen we met ons mee en blijven in onze lichaamscellen opgeslagen zitten, onverwerkt of slechts gedeeltelijk verwerkt. We leren ermee leven en ontwikkelen mechanismen ontwikkelen om ermee te overleven. Overlevingsmechanismen.

Helaas merken we de gevolgen hiervan, vroeg of laat. We zeggen of merken bijvoorbeeld dat we ‘niet lekker in ons vel zitten’. Of we voelen ons gestrest zonder aanwijsbare oorzaak. Of we merken dat we steeds boos uitvallen, ons altijd maar terugtrekken, hebben nooit rust in ons lijf of spelen de clown… Hoe we ook ons best doen dat te veranderen, het lukt niet echt.

Dit leven met onverwerkte emoties en vanuit overlevingsmechanismes heeft gevolgen voor ons. Die gevolgen kunnen groot of klein zijn, maar we lopen erop vast. Het kan zelfs leiden tot depressiviteit, burn-out, fobieën of lichamelijke ziektes.

Met Journeys of Helende-reis-sessies onderzoek je de oorzaak van dat onverwerkte verleden. Je gaat terug naar die oude herinneringen, je leert omgaan met de emoties die daar deel van uitmaken en je ruimte ze op. Hiermee haal je de grond onder je klachten weg.

Gevolg? Je voelt je weer prettig, vrij en je vervalt niet langer in je automatische reactiepatronen. Lichamelijke klachten, mentale klachten en psychische klachten worden minder of verdwijnen zelfs helemaal.

De Journey is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf vijf jaar.

Wil je graag kennis maken met de Journey of zoek je meer informatie? Raadpleeg een Journey Practitioner.

Het verhaal van Brandon Bays

Brandon Bays is de grondlegger van The Journey. Zij ontwikkelde de methode nadat bij haar een tumor ter grootte van een voetbal was geconstateerd. Deze diagnose stimuleerde haar om diep in haar ziel te duiken en haar leven nauwgezet onder de loep te nemen. Zeven weken later was ze genezen: zonder medicijnen, zonder operatie. Het was haar gelukt door het oplossen van emotionele blokkades. Haar genezingsproces is haar eigen Journey proces geweest en de basis van het huidige Journey-werk.

Brandon Bays reist de hele wereld door om overal zeer gewilde workshops en seminars te geven die deelnemers in staat stellen diepe trauma’s en onverwerkte emotionele bagage los te laten. De eenvoudige en krachtige aanpak die Brandon ontwikkelde na haar eigen genezing, wordt wereldwijd gebruikt in scholen, ziekenhuizen, verslavingscentra, kerkgenootschappen, door psychologen, artsen en door heel veel andere mensen.

Achtergrond


Wat zijn emoties?

Iedereen weet wat verdriet is, wat boosheid, paniek, schuldgevoel en ook blijdschap. Dit is van ons gezicht af te lezen. Of herkenbaar in onze manier van bewegen. We noemen dat ’emoties’.

Maar wat zijn emoties precies? Ze zijn onzichtbaar en tegelijk voelbaar aanwezig. Soms subtiel, soms heftig als een onweersbui.

Emoties in bedwang houden is moeilijk. Ze zijn als een bal die je onder water duwt: eventjes lukt het, maar uiteindelijk ploepen ze toch tevoorschijn. Direct. Of later.

Met de Journey leer je om mee te bewegen op de golven van de emoties. Hierdoor wordt je er niet meer door overspoeld of door omver geworpen. Jij bent de baas over je emoties in plaats van dat ze de baas zijn over jou. Hoe fijn is dat?

Hoe met emoties om te gaan?

Baby’s uiten hun emoties volledig. Als ze huilen, doet hun hele lijf mee. Zijn ze blij, dan zijn ze compleet en innig tevreden.

Maar als we ouder zijn, hebben we de neiging onze emoties weg te stoppen. Dat lijkt handig, we voelen daardoor minder pijn. Maar tegelijk blokkeren we onze energie.

Soms merk je zelf al dat je je emoties onderdrukt: bijvoorbeeld als je buikpijn hebt van de spanning. Die emoties kunnen er zelfs voor zorgen dat we niet meer helder denken, en dan zeg je bijvoorbeeld in je boosheid dingen waar je later spijt van hebt.

De oplossing daarvoor is dat we emoties volledig toelaten en ze ervaren, ook als we ze liever kwijt zijn. Daar helpt de Journey je bij.